HTML

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ShitGlo

A mai " fogyasztói " társadalomban rengeteg termék kapható. De vajon mennyire pénzhajhászak ezek? mitől lesz nekünk kényelmesebb mint eddig, vagy mitől leszünk egészségesebbek? Most kideritjük.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

A jövő TV-je, T-Home módra

Severance 2009.02.12. 01:34

Élő TV adás megállitása, visszapörgetése és felvétele. Igen ez a jövő TV nézése. Persze csak ha működik is úgy ahogyan annak kell. Márpedig ez nem minden esetben van igy. Van hogy homok megy a gépezetbe, vagy a szoftverbe. Lejjebb a T-Home TV különleges szolgáltatásait ismertetem ahogyan az a valóságban van.

  Merthogy korántsem olyan vidám az élet otthon ahogyan azt reklámokban, prospektusokban vagy a bemutató videókon látjuk. De kezdjük csak az elején.

                                                                                            

 

 A Beszerelés

Ha eddig kényelmesen megvoltál otthon az internettel akkor most tuti felmegy az agyvized. A szerelő megjelenik két nagy dobozzal.

Az egyikben a routered lesz egy beépitett modemmel. Bizony, lehet előráncigálni az eddig tökéletes helyen lévő modemed, hogy erre a hatalmas routerre kicseréljétek. Ha eddig kicsi aranyos routered volt akkor jobb ha számolsz, hogy ez bizony legalább kétszer akkora, ami más esetben lehet jó de az nem most van. Miután sikeresen átrendezted a géped környékét jöhet a másik doboz. Ez a nagyobbik.

Ebben lakozik a set-top boxunk. Ránézésre stimmel a dolog pont olyan mint egy napközis videó lejátszó, na de működjön is. Ezt is pikk-pakk beépitik nekünk még arra is figyelnek, hogylehetőleg ne kelljen később nekünk cipelgetni a helyére ezt a bumpszli dögöt.

 

 TV-zés, Digitális kép, Happy

A set-top boxhoz egy univerzális távkapcsot kapunk ami rögtön megis nyugtatott, hogy nem kell külön-külön kapcsolgatnom mindent egy ferde este után. Én speciel mint az urak egy bagóval a számban hátra dőltem és élveztem a jövőnk TV-jét. Az átkapcsolás egy másik csatornára sem akárhogy történik. A képernyőnk alsó részében egy sávban látjuk az aktuális csatorna nevét, az éppen látható műsort valamint azt, hogy mennyi van még hátra abból, alatta a következő műsor látható valamit egy kis képernyő amin mindezt láthatjuk is élőben. Ha tovább kapcsolunk akkor már az utánna lévő csatorna adatait látjuk az ottani élőképpel. Persze a jövőben van lehetóségünk arra is, hogy megnézzük akár a jövő heti műsort is a csatornán mindenféle információval. Az origóhoz és a rádióhoz sem kell már felemelnünk a picsánkat a fotelből hiszen ez is megtekinthető a TV-n. A Digitális kép látványa még egy junoston is élvezhetőbb mint a sima antennával fogható kép. A Happy  pedig lehet azért még elmarad.

 

Élő adás megállitása, vissza tekerése és felvétele

Miután már eléggé belebonyolódtam a TV-zésbe véletlenül lemaradtam egy Barca gólról. Na de ilyet ugye a jövőben nem lehet csinálni úgyhogy rögvest neki is láttam a visszapörgetésnek. Ez sikerült is de a lejátszás már kevésbé, a drágalátos IPTV igyekezett tudatni velem, hogy én bizony a jelenben vagyok ahol ilyen luxus szolgáltatás még csak a reklámokban észlelhető. Ugyanis amint vissza akartam nézni a dolog úgy ahogy van le is fagyott, ezzel együtt elment a netem is és csak a ki-be kapcsolás hozott eredményt. Ezzel persze kilőve azt a lehetőséget, hogy egyáltalán a meccs végét lásssam, a lemaradt gólról nem is beszélve. De miután nem sokszor folyamodnék ehhez a bolondsághoz igy hát nem is foglalkoztam vele. A felvételekhez viszont annál inkább folyamodnék. Nos, ez egy tökéletesen kitalált dolog amit tökéletesen el is baltáztak. Ismét a set-top boxunk szoftverében kergethető a hiba. Na nézzük az egészet. A felvételünket a távirányitóval vagy az internet segitségével programozhatjuk bele a set-top boxba. Ez utóbbi a T-Home  oldalárol a műsorújságnál található piciny szolgáltatás. Persze a jövőben van egy ennél sokkal komolyabb lehetőségünk, mégpedig a mobiltelefonunk által programozott felvételek. Amit úgy oldottak meg a T-Home-nál hogy a T-Home mobil portálján is van egy műsorújság amit szintén távkapcsként használhatunk igy már a világ bármely pontjáról. Lehetőségünk van egy sorozat összes részének a felvételére a sorozatfelvétel opcióval. A fekete leves ott kezdődik, hogy a set-top box nem képes egyszerre két csatornáról egy időben felvenni műsort csak úgy, hogy nem nézzük az élő TV-t. A hiba ebben ott lakozik, hogy a szoftver erre nem figyelmeztet minket ezzel jelentős idegbajt hozva a felhasználóra miután egyszer csak se kép se hang csak egy felirat ami erről tájékoztat bennünket. A Másik kritikus hiba ami szintén arra kézteti az embert a jelenben hogy huzamossabb  idő után megegye a szőnyeget az, hogy a műsorújság egyáltalán nem pontos. Ez azt eredményezi, hogy nem látjuk a Manchester meccs 92. percének a folytatását ahol persze egy gól születik, vagy a Jóban Rosszban nagy pofonját amiről a másnapi rész zeng majd, mi meg csak nézünk mint a moziban, vagy rosszabb esetben mehetünk főzni magunknak a konyhába mert az asszony bepipult, hogy csak a meccseket tudjuk magunknak felvenni. Pedig direkt fel is vettük. Persze a vagina vagy a hüvelygomba reklám pont látható a felvételen nem kis gondot okozva az éjjeli beszélgetésen miután a csajunk nemhagy békén minket " Szerinted én gombás vagyok? ".

 

 A szoftver sajátos hibáinak a figyelembe vétele nélkül egy nagyon is jó szolgáltatást kapnánk a kezünkbe, de ez igy ebben a formában nem mondható el sajnos, és az sem, hogy gyerekcipőben jár ez még nálunk miután már régóta van IPTV szolgáltatás Magyarországon. A T-Home nem foglalkozik azzal, hogy a saját szoftverük miatt élvezhetetlen a szolgáltatás amit az ember el-el felejtene de akkor mindig lát egy jövő TV-je reklámot amivel felbosszantja magát egy ideig, hogy nem is úgy van. Ebben a formában ez egy lehúzós szolgáltatás ami csak a pénzünket hajhássza nem a szórakozásunkat. Én személy szerint a tizes skálán egy ötöst adnék ennek az egész IPTV-nek. Persze aki máshogy látja az nyugodtan fejtse ki véleményét a kommentekben legalább elütjük az időt valamivel.

Címkék: tv szórakozás iptv router modem t home set top box

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://shitglo.blog.hu/api/trackback/id/tr12938230

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Severance · http://shitglo.blog.hu/ 2009.02.12. 13:26:42

Ez igy röviden tömören. Várom a hozzászólásokat, észrevételeket.
süti beállítások módosítása