HTML

Naptár

június 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30

ShitGlo

A mai " fogyasztói " társadalomban rengeteg termék kapható. De vajon mennyire pénzhajhászak ezek? mitől lesz nekünk kényelmesebb mint eddig, vagy mitől leszünk egészségesebbek? Most kideritjük.

Utolsó kommentek

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Otthon az internet, Internetben otthon

Severance 2009.02.13. 00:04

 Az internet manapság olyan nekünk mint anyáinknak a bicikli, nem olcsó, nem drága és van már mindenkinek. Igaz akkoriban a biciklik között nem volt ekkora különbség és verseny mint ma az intenetnél. T-Online, Chello, Externet, Yo Neked meg a többiek. Ilyen olyan sávszélességekkel csábitva a szerencsétlen leendő felhasználójukat.

 

  Hihetetlen, hogy mennyire függünk az internet szolgáltatástól a mindennapi életben. Pedig régen nem is merték volna álmodni, hogy ekkora sikert fog aratni a civil társadalomban. Mert ugye azt nem kell mondanom, hogy az internetet is a háborúnak köszönhetjük. Ha mai kihasználtságát nézzük akkor pusztán azzal meglehet nyerni egy háborút ha egy nagy hatalomtól megvonjuk eme szolgáltatást. Eleinte igen gyászos volt az internet. Nem volt ennyire interaktiv mint manapság. Nem voltak rajta mp3 oldalak, vagy videó tárak, nem volt ilyen látványos és sokoldalú mint ma. Aztán jött a szél a a médiának és felfedezte az internet hihetelen képességeit. Kis idő elteltével már portálok milliói, szolgáltatások ezreit találhattuk meg az interneten ami szép lassan eljutott oda, hogy egész házakat lehet vele a tengerpartról vezérelni. Persze mindezt csak akkor ha erre alkalmas birodalomban élünk. Az interneten fájlokat cserélünk, bevásárolunk, fogadunk, és TV-zünk. Minden szolgáltatás megtalálható rajta még a sztriptiz is. Ahogyan a felhasználók egyre többen lettek, úgy alakult ki egyre több szolgáltató is. Ezen szolgáltatók versenyeit kihasználva szinte fillérekért juthatunk internethez. Az, hogy az interneten mekkora a pénz lehúzás most nem merülök, de megigérem, hogy külön irok majd róla. De sajnos ahogyan egyre több lett a szolgáltató, úgy egyre nagyobb lett a pénzhajhászás is. Szépen lassan eljutottunk oda, hogy ebben is csak a pénz keresési lehetőséget látja a sok cég és ezek vezetői. Egyik dugót a másikba dugják és itt le is van rendezve a dolog.

 

 Az utcákra telepitett internet terminálok rettentően le vannak butitva és hamarosan az otthoni internet is egy rakás szemét lesz. A sávszélesség harcban az a legszebb, hogy tulajdonképpen nincs is olyan. Ha 8Mbites internetet rendelsz akkor tuti, hogy csak 6Mbitet fogsz otthon kapni. Az UPC kezdi észrevenni, hogy ez igy nem mehet tovább de ez még mindig kevés, tenni is kell érte. A kábeles internet majdhogynem mindehol rendben van, viszont a telefon vonalas internet brutálisan higany állapotú. Havi, két havi rendszerességel meg-meg szakadozik az internet, nem azt kapjuk amit fizetünk. Ha az ember nem lakik közel egy internetes elosztóhoz akkor biztos lehet abban, hogy mindez vele is megtörténik csak éppen nem úgy tekint rá mint kéne. Nyissuk ki a szemünket. Januárban volt egy hatalmas leállása a T-Onlinenak. Ezt láthattuk is a TV-ben az esti hiradóban. Szinte egész nap nem volt otthon internet, de én személyszerint nem kaptam a hiba helyre állitása után egy kimagyarázó e-mailt, vagy legalább egy érdeklődő levet ami megnyugtatna, hogy érdeklem még a szolgáltatót. Ez a nagy mellett sok kissebb is van amikre nem is figyelünk mint például az egy-két perces leállások. Számukra nem is fontos, hogy valaki éppen elbaltázott egy hatalmas projektet a cégének, vagy nem tudta elintézni az egyéb ügyeit. A számla befizetésen már túl vagyunk úgyhogy belehet szépen fogni a szánkat és örűlni, hogy egyáltalán fel-fel nézhetünk erre a csodára.

 

 De ha már felnéztünk hát használjuk is. Ha valaki nem csak e-mailezésre és iwiwezésre vagy egyéb más kapcsolat szerzésre használja otthon a netét akkor hamar rájön, hogy valami nem stimmel. Lassan töltődnek be a videós portálok, szakadoznak a lejátszásban, lassabb a letöltés mint amit a szerződésen láttunk. Igen kérem nem is azt kaptuk amit kértünk. Én speciel egy 8Mbites netet rendeltem ebből 6Mbitet kapok. A többit itt nem vonja le az állam tehát hol is van? Egy konkrét esetet tudok is mondani ami meghökkentő. Történt ugyanis, hogy egy kedves barátomnak az otthoni internete 6Mbites volt. Ő ebből persze csak 4Mbitet látott. Meg elégelelte (igaza is van, ő egy olyan ember aki a többi emberrel ellentétben nem hagyja magát átbaszni és kizsigerelni) a dolgot és kisseb ide-oda rohangálás és veszekedések árán hűségidőben vissza fokozták téritésmentesen 4Mbites felhasználónak. Ennek egy-két hetes átfutási ideje volt. Azóta a szerződésében 4Mbit szerepel azt is fizeti ki, de csak 1-1,5Mbittel tud otthon netezni. Persze ez sem elegendő, de nem lép a törvény módositásig ami világosan leirja majd, hogy az igazat kell leirni nincs ámitás. Persze ez ellen vannak tiltakozások szép számmal, de a T-Online mint égő üstökös elsők között támogatta a dolgot. Akkor majd nem lesznek 1TBájtos winchesterek 768Gbites kapacitással. Mert ami durva az tényleg durva. Mi meg csak hagyjuk, hogy kizsigereljenek bennünket és ha azt mondják, hogy ennek igy kell lennie mert sajnos nem tudják máshogy mert a TC=GV akkor mi majd bológatunk, hogy igen úgyvan valóban nincs mit tenni, de hogy mi is valójában az a TC=GV az majd senkit sem érdekel. Eljutunk szépen halkan oda, hogy fizetünk de ne kapunk semmit és örülni fogunk neki, hogy tettünk valamit.

Címkék: web2 web internet szolgáltatás szolgáltatók t online t home externet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://shitglo.blog.hu/api/trackback/id/tr46940226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása